dotaz na odvolání

Dobrý den,jsem přes dva roky po vysoké amputaci nohy .Do ledna letošního roku jsem vlastnila průkaz ZTP a v říjnu loňského roku jsem si žádala o nový.Tento týden mi přišlo rozhodnutí,že nemám nárok na příspěvek na mobilitu a výzva k vyzvednutí průkazu,ale pouze TP.Tento průkaz jsem si nenechala ani vystavit,protože nejsem na tom tak,abych mohla jezdit hromadnou dopravou a využívat ho.Chtěla jsem se hned odvolat,ale paní na úřadě mi řekla,že se můžu odvolat jen na rozhodnutí o nepřiznání příspěvku na mobilitu,ale na tu výzvu k vyzvednutí průkazu TP že není odvolání.Že prý si má zkusit zažádat za nějaký čas znovu.Mně se hlavně jedná o parkování na vyhrazených místech pro invalidy,mám problémy s protézou a proto mě manžel vozí většinou s inv.vozíkem a to bohužel je problém při vystupování ,kde je málo prostoru vedle auta. Prosím o radu,zda skutečně se nemohu odvolat.Děkuji S pozdravem Levová
 
Radka Levová

Vážená paní Levová,

zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením skutečně neumožňuje přiznání průkazu ZTP osobám s nadkolenní amputací. Snažíme se tuto věc změnit.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.