dotaz

Dobrý  den,   pane Krása,uvažuji, že si vyřidím ústav soc. péče,ale jenom přechodně.Chci vědět,když budu chtít potom z toho ústavu odejít,jestli budou dělat problemy,já jsem si sice nášel bezbariérové ubytování a tom ústavu ústavu uvažuji jen proto,že mi rodina  nechce   dovolit se nikam jinam odstěhovat,kbyby to bylo na mně tak o tom ústavu ani nepřemyšlím, chci to totiž udělat tak,že hned jak tam budu v tom ústavu,tak půjdu hned zase pryč. Ale jestli mi budou dělat problémy tak si nedudu vyřizovat nic. Slyšel jsem,že Vy jste taky byl  kdysi v ústavu , zajímalo by mě jestli Vám dělali problémy pří Vašem odchudu z toho ústavu. Mám 2. otázku jak se přepisuje péče. co mám dělat,když chci změnit pečovate,Omlouvám se,že se ptám na nesmyslné otázky,pochopím,když mi neodpovite,nevím jestli jsem se už na to neptal. Omlouvám se  tedy jěště jednou a už Vám psát nikdy nebudu. Děkiji .
 
Me?ev

Vážený pane Mečeve,

já jsem v žádném ústavu nikdy nebyl, takže to máte špatnou informaci. Pouze jsem chodil do školy v jedličkově ústavu.

Vy jako svéprávný občan máte právo nastoupit do ústavního zařízení, ale také kdykoliv odejít. jenže...myslím si, že vedení ústavu se bude chovat tak, že bude chtít znát, kde budete bydlet, kdo se postará a tak dále. Mají představu, že se musí pak o člověka start pořád. Ve skutečnosti to není už jejich problém. Pokud si zajistíte bydlení, musí Vás propustit.Musíte si uvědomit, že z Vás mají peníze a přitom jste asi klient, který si řadu věcí udělá sám.
Kdyby byl nějaký problém, prosím, napiště mi na adresu v.krasa@nrzp.cz.

Pokud jde o pečovatele nebo pečující osobu, je to na vašem rozhodnutí, koho si vyberete, pouze to oznámíte na Úřadu práce.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji