dotaz

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat na pár věcí týkající se nevyplácení příspěvku na péči.V září minulého roku,t.j. roku 2013 jsem požádal o zvýšení příspěvku na péči z 800kč na 4000kč. V lednu(9.1.2014)mi přišlo rozhodnutí kde mi schválili onen příspěvek s doplatkem od září do ledna.Po uplynutí 15denní odvolací lhuty,která vypršela k 31.1.2014. Tudíž jsem předpokládal že v unorovém výplatním termínu bude onen příspěvek navýšen a doplatek doplacen,ale nestalo se tak! Doplatek nepřišel vubec a i nadále přišla puvodní výše příspěvku to je 800kč nikoliv 4000kč. Uřad ve Frýdlantě nad Ostravicí se odkazuje na potíže v systému který má tyto dávky na starosti.Jsem na těchto dávkách závislý,tak prosím o radu co dělat v této situaci a co když ty dávky nepřijdou ani v březnu. Děkuji za odpověď
 
Martin Li?ák

Vážený pane Liďáku,

bohužel je to skutečně tak, že systém špatně pracuje. Pokud se dávky nemění, tak je schopen je vyplatit bez problémů. Při změnách však systém výplaty selhává. Doporučuji Vám pořád otravovat ÚP, nebo se přímo obrátit na GŘ ÚP, Karlovo nám. 1, 128 02 Praha 2.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.