Dotaz

Dobrý večer, Pečuji o dcerku v 1.stupni závislosti je jí 9 let.,chodí do školy speciální praktcké třídy .Mám,ale jiný problém mám syna předčastně narozeného..má sice už 4roky..nežádala jsem na něho nic..Potřebuje logopeii,cvičení ve stacionáři a máme kontroly na Kardio,denně  bere léky na Astma..ted dostal nové,jelikož je mořád marod.Dohonil všehny děti v jeho věku,ale je hodně nemocný...Navštěvoval školku,kde chodí dcera do školy...Na doporučení lékaře..kvůli nemocnosti nesmí do kolektivu...Můžu na něho zažádat prodlouženou rodičovskou nebo péči---Děkuji za odpověď...
 
Martina Cieslarová

Vážená paní Ciesarová,

pokud máte doporučení od lékaře, aby Váš syn nesmí chodit do kolektivu, tak Vám doporučuji požádat o příspěvek na péči, o který se žádá na formuláři, který najdete na www.mpsv.cz Vyplněný formulář odešlete doporučeným dopisem na Váš Úřad práce a doplňte jej o doporučení lékaře.

Prodloužená rodičovská péče už není. je potřeba situaci řešit pomocí příspěvku na péči.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.