dotaz

Dobrý den, pane Krása  chci se zeptat zda jak se mluví o připravované velké novele revize dávek atd bude i změna  posuzování pnp ? A taky nešlo by něco udělat zosvobození poplatku za TV pro nevidomé. Přinde mi divné , že mají platit i ti  nevidomí, kteří žijí společně z vidící osobou.  Přeci napříspěvek např. na auto nebo na pevnou linku mají postižení nárok a bydlí ve  společné domácnosti ze zdravou osobou.  Myslím, že většina nevidomích bydlí zněkým kdo vidí takže je to pro ně dávka nedávka.Podle logiky by tedy měl nevidomí co bydlí sám vypínat TV před vidící náštěvou :)
 
petr

Vážený pane Petře,

revize sociálních dávek se nebude týkat posuzování nároku na příspěvek na péči. Tato věc se bude řešit v novele zákona o sociálních službách. Pokud jde mo televizní poplatek, tak jsme nezaregistrovali z hnutí nevidomých, že by televizní poplatek byl nějaký problém. Těch lidí, kteří žijí zcela sami je asi minimum a velmi obtížně by se provádělo zjišťování, kdo má platit poplatek a kdo ne. Proto si myslím, že tam k žádné změně nedojde.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.