doplatek za 3 stupen invalidity

Manžel byl po těžké cmp pravostranně v listopadu 2016.Měl prukazku ztp/p.V prosinci 2016 jsem žádala o příspěvek na péči, byl nesoběstačný,potřeboval peči druhé osoby ve všech ukonech.Přiznali mu 2 stupen,ale dali jsme odvolání.Vše trvalo moc dlouho než se vše vyřešilo. Bylo nám řečeno,pokud dostane vyšší stupen,tak dostane vše doplaceno.Platila jsem fyziorapeuda a službu girasole.Starala jsem se o něj doma.Přiznali mu 3 stupen,ale manžel 19.srpna 2018 zemřel. Doplatek jsem dostala od 2.srpna 2018 do 9. srpna 2018.Volala jsem do Brna,at si peníze nechají,že je to výsměch vuči mě.Chci se vás zeptat,jestli je to správné,že ni to doplatí jen za pár dnu,Ale moc těžké jsem to měla skoro 2 roky,ale vyřízení trvalo tak dlouho,než se vše vyřídilo,tak manžel umřel,je to správné. Děkuji za odpověd. manželka Alena Dufková
 
Alena Dufkova

Vážená paní Dufková,

nejprve dovolte, abych Vám vyjádřil účast nad úmrtím Vašeho manžela. Nejlépe by bylo, kdybyste mi na adresu v.krasa@nrzp.cz poslala kopii rozhodnutí, dále odvolání, které jste poslali a mož ná kopii rozhodnutí o přiznání II. stupně. Domnívám se také, že, pokud byl Vašemu zemřelému manželovi přiznán III. stupeň, tak měl být přiznán od data podání odvolání. Problém je v tom, že budete se muset asi obrátit na soud. Protože Vám nechci vystavovat zbytečným soudním přím, prosím o výše uvedené dokumenty s tím, že bych uje chtěl konzultovat s právníky. Také mi uveďte do emailu to, co jste mi napsala nyní, abych si uvědomil, o co jde. Emailů a korespondence dostávám strašně moc, a tudíž ne všechny žádosti si pamatuji.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.