čid sk . 2 a nemoc z povolaní

Dobry den .Rád bych se Vás zeptal v Listopadu v roce 2009 jsem byl na klinice nemoci z povolání kde mi byla zjištěna nemoc z povolání která mi byla v Dubnu v roce2010 přiznána.Tč jsem byl zaměstnán u jedné firmy .Proběhlo odškodnění a vše se zdálo být v pořádku.Ale již v tom Listopadu2009 mi bylo  zděleno  že mam rakovinový nádor na pravé plici.Následovala chemoterapie a Dubnu v roce2010 jsem byl operován přičemž jsem přišel o pravou plici.Na podzim roku 2010 mi byl přiznán PID.Ktery mi ovšem byl po roce změněn na ČID II.st. Jsem veden na ´ÚP A CELY ROK 2012 se marně pokoušim najit nějaky přívydělěk.A ted k dotazu měl bych nárok na nějaké dolplácení ze strany zaměstnavatele u něhož došlo k nemoci z povolaní .Ale nastal problém firmy v roce 2012 zanikla .Moc bych Vám byl vděčny za jakoukoliv radu .   Děkuji.Jaroslav Buřval
 
Jaroslav Bu?val

Vážený pane Buřvale,

pravděpodobně byste měl mít nárok na doplatek do výše mzdy. Doporučuji Vám obrátit se na pojišťovnu, která Vám vyřídila odškodnění a dále byste mohl v této věci kontaktovat také Váš ÚP. Může to však být složité. Vyřízení žádosti byste asi neměl odkládat, protože Vám může hrozit promlčení věci.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.