asistent sociální péče

Dobrý den, zajímalo by mne, zda je z příspěvku na péči limitována hodinová odměna asistentu sociální péče. Děkuji
 
Jan Novák

Vážený pane Nováku,

pokud je vztah mezi osobním asistentem a klientem formalizován smlouvou, a osobní asistent je registrován jako poskytovatel osobní asistence na krajském úřadu, potom cena práce se stanoví podle vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádí zákon o sociálních službách. Cena je maximálně 120 Kč za odpracovanou hodinu, ale smluvně může být nižší. Pokud jde například o sousedskou výpomoc, cena služby je zásadně smluvní.

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.