anonymní udání

Dobrý den,Pane Kráso.Jsem 23let na vozíku mam ZTP/P.Péči o osobu blízkou mě celou dobu zajištuje moje dcera,stará se o mě velmi dobře,bydlíme ve společné domácnosti.Dcera je svobodná matka,má 3,5letou dceru.Bydlíme v panelovém domě,pod námi bydlí bývalí policista,který na nás posílá anonymní udání na socialní obor,že se dcera o mě ani o vnučku nestará,že mi nevaří atd.Chodí k nám kontroly.Já už jsem psychycky na dně.Dcera se mi tak obětovala stará se o mně od svých 19let,máme mezi sebou krásný vztah je hrozně obětavá.Pane Kráso,poradte mi jak se můžeme proti takovému člověku bránit. Mockrát Vám děkuji. Štábová Viera
 
Viera Štábová

Vážená paní Štábová,

toto je velmi složitá situace, která se dá těžko řešit. Musela byste podat trestní oznámení na tzv. stoolking, což se vystavujete samozřejmě vyšetřování a dokazování. Doporučuji Vám zajít na ÚP, vše jim vysvětlit s tím, že jste neoprávněně osočívána. Musíte doufat, že to pochopí.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.