odvolání

Dobrý den, chci se zeptat zda není nějaký formulář na odvolání proti rozhodnutí snížení příspěvku na péči. Dceři ho snížili a já nevím jak odvolání správně zformulovat. Dále se chci zeptat co si představit pod body: péče o zdraví, osobní aktivita a stravování. Tyto body byly dceři odejmuty. Vlastně nevím jak a proti čemu se odvolávat, tyto body asi lékařskými zprávami nepodložím. Dále se chci zeptat jaká je lhůta na vyřízení příspěvku na péči. Děkuji Jana
 
jana

Vážená paní Jano,

žádný formulář na odvolání proti snížení PnP není. Odvolání můžete formulovat zcela volně s tím, že podáváte odvolání proti rozhodnutí č., ze dne..... Odvolání musíte podat do 15 dní od doručení rozhodnutí. Adresujete jej na Odbor odvolacích agent MPSV ČR, Podskalaká 19, 128 02, Praha 2, ale musíte jej podat prostřednictvím ÚP, který vydal napadené rozhodnutí. Doporučují Vám jej podat doporučeným dopisem, nebo přímo na podatelně úřadu. Pokud jde o to co zahrnují jednotlivé základní životní potřeby, je nejlépe, abyste si na googlu našla přílohu č. 1., vyhlášky č. 505/2006 Sb., kde jsou popsány podrobnosti základních životních potřeb. Na nich byste měla dokumentovat co Vaše dcera nedokáže. Je to tak, že pokud posuzovaná osoba nedokáže některé úkony, považuje se to, jako by nedokázala provést celou základní potřebu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.