zamítnutý příspěvek na auto

Dobrý den  pane Krása  manželka  má Amyotrofickou  laterární sklerozu a je na vozíku máme uznaný 3 stupen podali jsme si žádost na příspěvek na auto  revizní lékařka nám to zamítla a napsala nejde o osobu která má těžkou vadu nosného nebo pohybového ůstrojí maželku vozím na vozíku . protože pravá ruka to neutáhne i do vozíku jí musím posazovat dostávám příspěvek na benzín ale musím  vždy požádat dceru aby jsme manželku mohli vézt k doktoru mame Ztp/p a  stejně nám to zamítli a ani maželku revizní lékařka neviděla prosím poradte co má napsat v nemocnici neurolog ,aby to bylo správné  Děkuji za odpověd
 
Miloš Kokoška

Vážený pane Kokoško,

nejprve je potřeba se odvolat a to do 15 dnů od doručení zamítnutí žádosti. Odvolání se podává prostřednictvím krajského ÚP a adresuje se na odbor odvolacích agend, MPSV ČR, Podskalská 19, 128 02 Praha. Musím říci, že vůbec nechápu, jak mohla být žádost zamítnuta, protože Vaše paní, když dostala průkaz ZTP/P a bere příspěvek na mobilitu, tak je zřejmé, že má problém s mobilitou a tudíž má mít nárok na příspěvek na nákup motorového vozidla.

Vážený pane Kokoško, toto je případ pro televizi. Pokud byste souhlasili, mám možnost tuto věc dát do televize, ale musím mít Vás šouhlas, spojení na Vás emailové i telefonické a zároveň potřebuji rozhodnutí z ÚP o zamítnutí žádosti. Pokud budete souhlasit, vše mi zašlete na moji adresu v.krasa@nrzp.cz a případ znovu popiště.


S pozdravem Václav Krása


Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji