Zamítnutí příspěvku na auto.

Dobrý den pane Krása. Velice si vážím vaší práce pro všechny lidi s jakýmkoli hendikepem. Já ač zdraví člověk vám píši jelikož doma mám ženu která je nechtěně poctěna Bechtererovou chorobou 5 stupně a jíž rok a pulse marně snažíme získat příspěvek na auto ale stále slyšíme že toto by chtěl každý a stále nám naše žádosti zamitaji teď už i na ministerstvu kam jsme se už odvolaly. Chtěl bych se vás optat co vlastně můžeme ještě udělat jelikož v našem okolí jsou lidé kteří mají byť o 2cm kratší nohu a na tento příspěvek nárok mají a dostávají a má žena s postižením celého aparátu ne. Mohl by jste nám nějak pomoci předem mnoho krát děkuji za sebe i svou manželku Illner
 
Tomáš ILLner

Vážený pane Illnere,

máte možnost ještě podat správní žalobu ke krajskému soudu, kterou musíte podat do dvou měsíců od doručení rozhodnutí o zamítnutí Vašeho odvolání. Asi by bylo dobré požádat soud, aby ze sociálních důvodů upustil od poplatků a aby Vám přiznal advokáta ex offo. Do žaloby je potřeba mimo údajů a kopie rozhodnutí uvést taky skutečnost, že posuzující orgán nevzal v úvahu všechny okolnosti zdravotního stavu Vaší manželky. Myslím si, že 5. stupe%n nemoci je již vysoký a že by opravdu stálo za to podat žalobu. Musíte to hlavně opírat o to, že paní není schopna jezdit veřejnou hromadnou dopravou a má velmi omezenou chůzi. To znamená, že má potíže s mobilitou.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.