výše příspěvku na přestavbu vozu

Dobrý den,chci se zeptat jaká je výše příspěvku na zvláštní pomůcku a to flefi rampa do auta se snížením podlahy.Na úřadě mi řekli pokud dostaneme příspěvek na koupi motorového vozidla v plné výší t.j.200 000Kč,tak na přestavbu vozu,můžeme dostat nejvíce od úřadu 150 000kč.celkový příspěvek na auto a přestavbu může být jen 350 000Kč.Vybraná úprava vychází na 200 000 Kč.Je to opravdu tak s vyplacením těchto příspěvku?Děkuji za odpověd a přeji hezký den,s pozdravem Matulová.
 
Matulová Pavla

Vážená paní Matulová,

ano, je tomu tak. Maximální příspěvek na zvláštní pomůcku je 350 000,- korun, a tudíž skutečně na přestavbu auta můžete obdržet maximálně 150 000,- korun.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.