vrácení příspěvku na auto po změně zdravotního stavu

Jako invalida bez jedné nohy jsem zažádal o příspěvek na automobil. Tomuto bylo vyhověno.Sehnal jsem po delším pátrání co nejlevnější auto combi( aby se mi tam vlezl vozík, protože jse delší trasy neušel) s automatickou převodovkou. Bohužel asi po roce a půl jsem přišel i o nohu druhou a tím pádem jsem přišel o možnost toto auto používat. Dle oznámení z pracovního úřadu musím toto udržovat v pojízdném stavu - to znamená shánět někoho kdo mně a vozík naloží do auta pojede se mnou vyloží atd., nebo auto nechat sát na dvoře a dále do vypršení 7 let od pořízení provádět STK atd. Popřípadě doplatit zbývající část příspěvku. Je toto rozhodnutí správné?
 
Novák Antonín

Vážený pane Nováku,

bohužel, je tomu skutečně tak, že pokud byste chtěl koupit jiný vůz a podat si žádost o příspěvek na koupi vozu, tak musíte vrátit adekvótní část, která zbývá do doby 7 let. Nerozumím však tomu, protč byste nemohl auto nyní řídit. Můžete požádat o příspěvek na úpravu motorového vozidla, což je jiný příspěvek a může má být vůz, který v současné době máte, upraven tak, abyste jej mohl řídit. Například plyn na volat a podobně. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.