PROSIM O RADU

važeny pane chtěla bych vas poprosit o radu mimu sinovy byl přiznan pnp ve čtvrtém stupni v roce 2012 měli sme požadany i o příspěvek na auto ktere nam bylo zamitnuto u středně těžke mentalní retardace v současne době jsme navštívili jineho psichologa kterej určil těžkou mentalní retardaci ted mam na vas dotaz pokud si budu ted v tomto roce žadat o příspěvek na automobil bude se vychazet s dokumentace s roku 2012 nebo bude muset obvodní lekař vypisovat dokumentaci lekařskou pro posudkovou službu? děkuji za odpověd a jěště malej dotaz mislíte že mame narok na automobil na sina u těžke retardace jemu čtyři a pul roku a na kolik procent mame šanci ziskat příspěvek na automobil? děkuji a přeji hezkej den
 
Jana

Vážená paní Jano,

doporučuji Vám podat novou žádost o příspěvek na nákup motorového vozidla a k ní přiložit nový zdravotní posudek. U těžké mentální retardace je na příspěvek nárok. Úřad práce by měl provést nové posouzení na základě nového zdravotního posudku.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.