Přispěvek na zvlaštni pomucku

Dobry den p.Krasa Prosím o radu žádala jsem o příspěvek na koupě motorového vozidla na mojí dceru 11 let a to minuli rok žádost mi zamítli dcera ma průkaz ztp/p příspěvek na mobilitu mame přiznány diagnoza me dcery je středně těžka retardace v četně dalších nemoci které ma již od mala hydro cefalus epilepsii těžka nezralost těžka vada zraku letos chci zažádat znova ale na úřadě my úřednice řekla že to nema cenu že když o to budu znova žádat tak my můžou vzít přispěvěk na peči a další takže jsem dost vystrašena a bojím se abych vám pravdu řekla nevím jestli se letos už něco změnilo jestli mám zažádat znova jestli na to mame nárok nebo ne př.vám děkuji za odpověď s pozdravem p.Dana.
 
p.Dana

Vážená paní Dano,

žádost o příspěvek na nákup motorového vozidla nemá souvislost s PnP. § 9, odst. 2, zákona č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek OZP stanoví, že příspěvek na pořízení motorového vozidla je možné přiznat osobě s těžkou nebo hlubokou mentální retardací. Pokud má Vaše dcera středně těžkou mentální retardaci, tak je to skutečně problém. Zkuste požádat o nové posouzení Vaší dcery odborným lékařem. Pokud by Vám napsal, že dcera má hlubokou mentální retardaci, potom na příspěvek nárok mít budete.

S pozdravem Václav Krása

 

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.