příspěvek na zvláštní pomůcku

Přeji pěkný den a hodně síly každý den psala jsem vám ohledně svého syna a vy jste mi odpověděl že mám zažádat o příspěvek o pomůcku. Ráda bych se zeptala jestli to má cenu? Sociální pracovnice mi sice říkaly, že syn půjde do 3.stupně kvůli orientaci a pak si mám zažádat o příspěvek na mobilitu atd. Jenže to tu pročítám a začínám se obávat. Můj syn je postižený tím, že má duševní poruchy a poruchy chování, sebevražedné sklony, touretteův syndrom, dyskoordinaci a jiné další onemocnění. Je vývojově o cca 6-7 let pozadu, vše ho musíme dennodenně učit, neustále ho zvedat ze země ( nekontrolované pády-dyskoordinace)-tady i nemá přenášet křehké a tekuté věci, léky,k lékaři či kamkoli si musíme půjčovat auto neb je stále na zemi a v autobusu není schopný jezdit(propadá panickým a hysterickým záchvatům a taky převážně končí jeho nohy na lidech a ani nechápeme jak to všechno dělá). Život se synem je vyčerpávajíci a sociální pracovnice si všimly co a jak,ptaly s nás jak s ním jezdíme a že ony by to nedaly. Je pro podobně postiženého možnost příspěvku na auto? Bez něho nejsme schopni se synem fungovat
 
martas-kelly

Vážená paní Martas-Kelly,

domnívám se, že byste měla požádat o příspěvek na nákup motorového vozidla a uvést přesně tu argumentaci, kterou jste uvedla v dotazu. Musíte prokázat, že syn je prakricky neschopný samostatné chůze. Ostatně nic jiného se Vám nemůže stát, než, že se žádostí neuspějete. Přesto Vám doporučuji se odvolat a případně podat správní žalobu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.