Příspěvek na zakoupení staršího auta pro postiženého syna ZTP/P

Dobrý den, prosím Vás o vysvětlení a radu k následujícímu problému. Můj syn (45 let - ZTP/P, PID)je na invalidním vozíku po amputaci obou dolních končetin a je schizofrenik. Má vlastní bydlení v DPS. Několik let jezdil svým os. autem s ručním řízením. Vzhledem k tomu, že situaci s řízením již nezvládal, byl nucen auto prodat. Veškeré synovy potřeby spojené s dopravou vyřizujeme my rodiče. Získala jsem neověřenou informaci, že bychom, my rodiče, mohli zažádat o příspěvek na zakoupení staršího automobilu. Buďte, prosím, tak laskavi,poraďte mi, zda je takové řešení možné a, pokud ano, jaké jsou podmínky pro získání tohoto příspěvku. Předem Vám děkuji za odpověď. S pozdravem Pastel
 
Pastelka

Vážený pane Pastele,

žádost musí v každém případě podávat Váš syn. Pokud má omezenou svéprávnost, tak i v takovém případě Vy podáváte žádost jeho jménem. Pokud mu bude přiznán příspěvek na nákup motorového vozidla, tak majitelem musí být Váš syn a Vy budete v technickém průkazu napsán jako provozovatel vozidla. Jinak to není možné.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.