příspěvek na zakoupení osobního vozidla

Dobrý den, měl bych dotaz. Maminka má průkaz ZTP/P - částečně nevidomá a jelikož jí vozíme k lékaři, poštu a na různá místa spojená s jejími potřebami, informovali jsme se o příspěvek na motorové vozidlo. Byli jsme ale odmítnuti a proto by mě zajímalo, proč lidé, kteří jsou napohled celkem mobilní příspěvek získají, ale maminka, která špatně vidí a je závislá na svých dětech nemá nárok. Chtěl bych ale pochválit vaší činnost a pomoc postiženým lidem a chci říci, že vám fandím díky Jatzek
 
Ji?í Jatzek

Vážený pane Jatzku,

pokud Vaše maminka je úpouze nevidomá a nemá vážné pohybové postižení, tak skutečně nemá nárok na příspěvek na nákup motorového vozidla. je to proto, že ona s Vaším doprovodem může využívat veřejnou hromadfnou dopravu, což je nejlevnější způsob dopravy, protože doprovázející osoba má jízdné zdarma a držitel průkazu ZTP/P platí pouze 25 % ceny jízdného.

Pokud však má Vaše maminka vážné pohybové postižení, především tím způsobem, že nemůže téměř chodit, tak samozřejmě má nárok na uvedený příspěvek, i když je nevidomá.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji