Prispevek na zakoupeni motoroveho vozidla

Dobry den,mam syna 17 let,ma ZTP/P,minuly rok mu priznaly zpatky z druheho stupne postizeni treti stupen.Letos v unoru jsme zadali po peti letech o prispevek na zakoupeni motoroveho vozidla nacoz mu nyni v breznu prislo vyjadreni ze nema narok na davku z nasledujicich duvodu-zdravotni stav meho syna pry podle lekarskeho posudku neodpovida zadnemu z postizeni oduvodnujicich priznani prispevku na zvlastni pomucku,coz je divne kdyz dotet mu vzdy prispevek na zakoupeni motoroveho vozidla uznali a v loni mu vratili treti stupen.Mam moznost se odvolat,ale mam na vas dotas,jestli kdyz se odvolam,muzou synovi odebrat znovu treti stupen jen aby mu nemuseli davat prispevek?Dekuji za odpoved.
 
Katerina Jakubcikova

Vážená paní Jakubčíková,

doporučuji Vám, abyste se odvolala, a to prostřednictvím ÚP na MPSV ČR, Odbor odvolání a správních činností nepojistných dávek, MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha 2. Nijak by to nemělo ohrozit III. stupeň průkazu OZP. Pokud byste neuspěla s odvoláním, opět se mi ozvete.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.