příspěvek na pořízení vozidla

Dobrý den, pane Kráso, prosím o Váš názor na tuto situaci. Manžel nechodící (cca 6 let), RS, o příspěvek na pořízení vozidla jsme dosud nežádali. Dokud to šlo, vozila jsem ho naším autem Peugeotem, pak jsem ho přestala vozit, protože byl problém dostat ho do auta i z auta, protože je nízké. Na ÚP jsem nahlásila, že ho již nevozím a nechala zrušit příspěvek na mobilitu. Nyní bychom chtěli požádat o příspěvek na vozidlo s pořízením elektrického přesedacího zařízení. Jde mi o to, zda nebude problém, když jsem již jednou nahlásila, že manžela nevozím a nyní bychom to řešili takto. Děkuji za Váš názor.
 
L. K.

Vážená paní K,

především mi připadá zvláštní, že chcete pomoci, ale ani nejste ochotna napsat svoje jméno. Je chyba, že jste rušili příspěvek na mobilitu. Ten není přiznáván jenom z důvodu, že se osoba přepravuje vlastním vozem, ale je obecně přiznáván na výdaje s dopravou OZP, protože ta je vždy zdražší. Proto by Váš manžel měl o příspěvek znovu požádat. Zároveň může požádat o příspěvek na nákup motorového vozidla a ještě o příspěvek na úpravu motorového vozidla, právě na úhradu elektrického zvedacího zařízení.  

S pozdravem Václav Krása 

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.