Prispevek na nakup MV

Dobry den pane Krasa, predem meho dotazu bych Vam chtela podekovat za vse co pro nas zdravotne postizene delate Vy a Vasi spolupracovnici a poprat mnoho sil v nelehkem boji s vladou a jejimi restriktivnimi opatreni. Chtela bych se zeptat, zda mam moznost pozadat a uspet pri zadosti o prispevek na nakup MV. Jsem v ID II.st, prukaz ZTP priznan dle starych pravidel trvale, ale letos v unoru podana zadost o PnP,byl mi v cervenci priznan 3.st PnP a mobilita dle novych pravidel. Vlastnim stary automobil, ktery je psany na me, ale nebyl zakoupen na prispevek. Mohu pozadak o prispevek na nakup MV i kdyz vlastnim stary automobil,nechci ho prodavat,kdyz nevim dopredu zda uspeju s zadosti.Musim nekde vlastnictvi vozu pri zadosti uvadet i kdyz nebyl zakoupen na prispevek?Co je treba k zadosti dolozit-nove lekarske zpravy,ci bude probihat znovu soc. setreni i kdyz uz v dubnu jedno probehlo? Dekuji Vam za odpoved a preji Vam krasny svatecni den. S pozdravem Jana Prispevek jsem Vam mile rada zaslala
 
Jana

Vážená paní Jano,

pokud splňujete podmínky v rámci mobility, to znamená, že máte roblémy s chůzí a dopravou, tak Vám doporučuji, abyste si podala žádost o příspěvek na nákup motorového vozidla. Žádost podejte na formuláři - najdete jej na stránkách www.mpsv.cz -, a to doporučeným do pisem, nebo na podatelně ÚP. Dosavadní automobil prodáte až po nákupu nového vozu na příspěvek. Ze zákona není žádná povinnost uvádět zda máte vůz, ale při sociálním šetření byste to stejně musela uvést. Děkuji za slova uznání a za Váš příspěvek. V příloze Vám posílám podmínky mobility.

S pozdravem Václav Krása

505/2006 Sb.

VYHLÁŠKA

ze dne 15. listopadu 2006,

kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Příloha 1

Vymezení schopností zvládat základní životní potřeby

a) Mobilita:

Za schopnost zvládat tuto základní životní potřebu se považuje stav, kdy osoba je schopna zvládat vstávání a usedání, stoj, zaujímat polohy, pohybovat se chůzí krok za krokem, popřípadě i s přerušováním zastávkami, v dosahu alespoň 200 m, a to i po nerovném povrchu, chůzi po schodech v rozsahu jednoho patra směrem nahoru i dolů, používat dopravní prostředky včetně bariérových.