Příspěvek na nákup motorového vozidla

Dobrý den pane Krása, chtěla jsem se Vás zeptat jak je to s příspěvkem na nákup motorového vozidla, před 5 lety jsme částku dostali úplně bez problémů. A dnes jsem byla na úřadě a paní mi řekla že to je hrozný postupy, chtějí výpisy z účtu , a taky nám řekla že potřebujem odhad na to auto co máme a co budem  prodávat a že ta částka se nám odečte z těch 200tis co teď dávají..Takže jestli to chápu dobře , tak staré auto prodáme za 70tis to nám odečtou z 200 tis a pak stavební spoření které spoří prababička to je 60 tis tak nám dají na 10 let 70 tis??? A taky se prý z částky 200 tis odečítá stavební spoření co máte naspořené a životní?? MAjí na to vůbec právo? Synovi založila stavební spoření prababička,platího a my na něj vůbec nemůžem a oni to budou odečítat?? Určitě na Váš účet přispějeme a pošlu to i kamarádům. Moc děkuji za informaci Krásný den Kindlová
 
Kate?ina Kindlová

Vážená paní Kindlová,

především děkuji za Váš příspěvek a teď k Vaší věci. To co Vám úřednice řekla není vůbec pravda. Žádný odhad starého vozu nemusíte dělat. Na výpisy z účtu nemají nárok. Doporučuji Vám, abyste vyplnila příslušný formulář, napsala do majetku, že máte pouze peníze na doplacení auta a dále byste měla napsat prohlášení o příjmu z pracovní činnosti nebo důchodu osob společně posuzovaných, to je těch, které bydlí s Vámi ve společné domácnosti. Doporučuji Vám ještě, abyste žádost poslala doporučeným dopisem nebo předala na podatelnu úřadu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.