příspěvek na motorové vozidlo

Dobrý den.Prosím o radu. Mamince se zhoršuje zdrav.stav. Odchází nám starý auto a maminku potřebuji dopravovat autem. Jen se obávám zda na příspěvek o auto máme nárok. Maminka má vícečetné komprese obratlu-jsou snížena těla Th 11,12,L1,2,kyfotizace dolní Th páteře,zřetelně zužený meziobr.prostor L1/2,v této urovni v.s.zužení páteřního kanálu,spondylart.změny L4/5/S1 kyčelní klouby-vlevo dysplazie,hlavice opotřebovaná,kraniální luxace a těžká sekundární atroza IV st. vpravo krátky valgozní krček,koxartroza II st.vrozené jednostrané vykloubení kyčle. a navíc má obraz velmi těžkého utlaku karpál.tunelu. Vloni v srpnu jsme si žádaly o zvíšeni přísp.na péči z 2st.na 3st. a zamítli nám to.takže se bojím požádat i o příspěvek na auto. s pozdravem Veronika.
 
Pivodová Veronika

Vážená paní Pivodová,

pokud Vaše maminka opravdu špatně chodí, nevyjde do schodů a nedojde například 50 - 100 metrů, a je držitelkou průkazu ZTP, tak se domnívám, že Vaše maminka může požádat o příspěvek na nákup motorového vozidla. Důležité je, aby její ošetřující lékař důkladně popsal, že maminka prakticky nemůže chodit, doschodů vůbec a tudíž nermůže nastoupit do prostředků veřejné hromadné dopravy. Dále je důležité vypsat důvody, proč Vaše maminka potřebuje auto. Je to především návštěva lékařů, dále nákupy a podobně.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.