PŘÍSPĚVEK NA KOUPI AUTA

Srdečně Vás zdravím pane doktore. Po dlouhých peripetiich, odvoláních a posudkových komisí mě byl přiznán příspěvek na koupi auta.Žádal jsem o příspěvek na 10 let cca 200000,- Trvalé bydliště mám v rodinném domku, který je neobyvatelný a již delší dobu se tam nezdržuji. Zhoršil se mi zdravotní stav /těžký defekt kyčelních kloubů/a tak jsem dočasně u své matky,která se o mě stará.....ujdu pouze pár metrů. pracovnice úřadu přišly na místní šetření a ač jsem je o všem informoval, uvedli do spisu,že žiji ve společné domácnosi s matkou a tudíž celkový součet přijnů je téměř o 17000,-kč vyžší ne je minimum. U matky jsem jenom dočasně po dobu mého nepříznivého zdrav. stavu .Čekají mě dvě operace kloubů. Já sám mám důchod 7180,-kč Výše příspěvku mě byla stanovena 130000,-kč. Myslím,že je to málo. Jak mám postupovat? jak se stanovuje částka příspěvku?Jinak bydlím po ubytovnách.Na autě jsem plně závisly a nikam se bez něho nedostanu Moc děkuji Pajkrt
 
JI?Í PAJKRT

Vážený pane Pajkrte,

toto je problém, který není dobře zákonem upraven, protože při stanovení příspěvku na nákup motorového vozidla se přihlíží k celkové majetkové situaci žadatele a záleží v zásadě na posouzení ÚP, pokud člověk není v hmotné nouzi.

Doporučuji Vám, abyste se okamžitě odvolal. Odvolání musíte poslat do 15 dnů od doručení rozhodnutí prostřednictvím ÚP, který vydal rozhodnutí, na adresu Odbor odvolacích agend, MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha 2.

Vážený pane Pajkrte, byl bych velmi rád, kdybyste mi na adresu v.krasa@nrzp.cz napsal více o Vaší žádosti a dále uvedl adresu a spojení na Vás. NRZP ČR prosazuje v této věci změnu zákona a Váš příběh přesně ilustruje, to co my v současné praxi kritizujeme.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji.