Příspěvek na automobil - rozvod

Dobrý den. Obracím se na Vás se zřejmě komplikovanějším dotazem. Bohužel právě absolvuji rozvodové řízení a zároveň žádám o příspěvek na zakoupení automobilu. S manželkou není dohoda o vypořádání možná. Otázka tedy zní, může být zahrnut příspěvek na zakoupení automobilu (případně již zakoupený automobil) zahrnut do společného jmění manželů (SJM)? Neboť pokud ano má manželka právo na "polovinu" tohoto příspěvku, případně ekvivalentní cenu zakoupeného automobilu. Děkuji, Pavel Motyčka.
 
Pavel Moty?ka

Vážený pane Motyčko,

pokud Vám byl přiznán příspěvek na nákup motorového vozidla, tak tento příspěvek, a tudíž ani zakoupené motorové vozidlo, není předmětem majetku při rozvodovém řízení. Předmětem majetku v rozvodovém řízení může být pouze částka, kterou jste při nákupu vložili nad stanovený příspěvek. Pokud jste automobil koupili pouze z příspěvku, tak je Váš, protože Vy jste osobou se zdravotním postižením a je to pro Vás kompenzační pomůcka.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.