Příspěvek na auto

Dobrý den, Měl bych dotaz, jak zažádat o příspěvek na pořízení auta. Můj děda má 77 let, měl mrtvicí díky, které je ochrnutý na pravou stranu. V poslední době má problémy s pohybou soustavou. Osobně nemáme auto, takže je problém kamkoliv s ním zajet, at´ už dokotor, nebo jen do obchodu. Zajímálo by mně teda jeslti má nátok na příspěvek a jak o něj žádat. Děkuji za odpověd´ S pozdravem Rudolf Rusz
 
Rudolf Rusz

Vážený pane Rusze,

Váš děda může požádat o příspěvek na nákup motorového vozidla v případě, že je skutečně těžce imobilní. To znamená, že není schopen delší chůze, chůze do schodů a podobně . Váš děda by měl mít průkaz ZTP nebo ZTP/P. Pokud jej má, tak možnost přiznání příspěvku je poměrně dobrá. Pokud však průkaz nemá, obávám se, že nemá šanci. Žádost se podává na Úřad práce ve svém bydlišti. Formulář žádosti naleznete na www.mpsv.cz. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.