příspěvek na auto

Vážený pane Kráso, dobrý den. Prosím poraďte. Zakoupili jsme si auto, ale vzhledem k naší finanční situaci, jsme si ho koupili na půjčku. Auto je psané na mne jako provozovatele, a na banku, od které jsme si půjčili, jako vlastníka. Může si manžel požádat o příspěvek na nákup auta? Manžel má průkazku ZTP/P, má neuropatii a je po amputaci levé končetiny. Auto řídí a výhradně využívá sám. Děkuji za odpověď. Jindřiška.
 
Jind?iška

Vážená paní Jindřiško,

to je velmi složitá situace, ale doporučuji Vám, aby si Váš manžel podal žádost o příspěvek na nákup motorového vozidla. Výhodou je, že víte cenu vozidla a typ. Problém vidím pouze v úrocích, které zaplatíte bance za půjčku. Přesto si myslím, že příspěvek by měl být Vašemu manželovi přiznán. Možná, že bude nutné, abyste si s bankou dohodli jednorázové splacení dluhu po obdržení příspěvku, aby vozidlo mohlo být ihned převedeno na Vašeho manžela. Proto byste možná měli tuto věc s bankou předjednat.

S pozdravem Václav Krása 

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.