Příspěvek na auto

Dobrý den,pane Krása, měla bych dotaz ohledně příspěvku na auto pro moji 4-letou dcerku,která má průkaz ZTP.Trpí epilepsií.Záchvaty má i 4 za den,takže je velice obtížné s ní někam jít,protože když příde záchvat,tak je pak malátná a unavená a jen těžko se s ní jde domů.Auto jedno už sice máme,jenže to má můj muž a potřebuje ho na práci a já jsem bez možnosti malou dopravovat autem a MHD je to dost obtížné a dcerku to vysiluje.Chtěla jsem se proto zeptat odborníka,zda-li bychom měli nárok na příspěvek na auto,když má dcerka kartu ZTP a v případě,že ano,kam se obrátit a co vše je k tomu potřeba zařídit. Velice děkuji za Vaši odpověd.J.K.
 
Jana Ku?erová

Vážená paní Kučerová,

domnívám se, že byste měli mít nárok na příspěvek na nákup motorového vozidla. Vůz, který má Váš manžel by neměl být překážkou, úpokud je psán přímo na něj. Pokud příspěvek obdržíte, tak vůz musí být psán na dceru a provozovatelm můžete být Vy. Žádost pošlete doporučeným dopisem na ÚP, formuláře žádostí najdete na www.mpsv.cz.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.