posouzení zdravotního stavu

Dobrý den, mám 13letého syna s DMO, vlastní průkaz ZTP/P, je těžce fyzicky i mentálně retardován. Byla jsem na úřadu práce ohledně žádosti na příspěvek na pořízení motorového vozidla, bylo mi sděleno že musí být posouzení zdravotního stavu - to chápu, ovšem nechápu proč má být znovu posouzení v 1/2014 na končící průkaz ZTP/P a v 11/2014 další posouzení ohledně končícího příspěvku na péči, já myslela že stačí jedno posouzení, nebo ne? Mohl by jste mi to prosím vysvětlit jak to tedy je? Moc děkuji 
 
Bujtarová Olga

Vážená paní Bujtarová,

přiznám se, že tomu také nerozumím. Při reformě bylo tvrtzeno, že bude stačit jedno posouzení na všechny dávky i průkaz OZP. Pokud jde o příspěvek na nákup motorového vozidla, tak se domnívám, že vlastnictví průkazu ZTP/P opravňuje k podání této žádosti a není nutné provádět nové posouzení zdravotního stavu. Doporučuji Vám, abyste na tuto věc upozornila a doporučuji Vám, abyste tuto žádost si stáhla z webu www.mpsv.cz a vyplněnou ji zaslala doporučeným dopisem na ÚP. Žádost by měla býtb posouzena bez posouzení zdravotního stavu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.