Posouzení nálezu na příspěvek na auto

Vážený pane Krása , chtěla bych od Vás, aby jste posoudil, jestli máme nárok na příspěvek na motorové vozidlo. Jestli to má cenu si zažádat o ten příspěvek.Byli jsme nedávno u paní doktorky a je to psychologický nález. Testová část vyšetření WAIS-III RA-C proj tech: Závěr: klientka je u naši psychologické péči, sledována od r.1997. Aktuálně středně těžká mentální retardace s výrazným postižením chování, které vyžaduje léčbu- výrazné projevy agresivity proti sobě i druhým, které narůstají u osobnosti fyzicky dostatečně, ale i psychicky nedostatečně rozvinuté, resp. málo rozvinuté bez zájmu a téměř nekomunikující s negativistickými postoji ke všemu.Převažuje povrchní, často perseverace, víceméně nezúčastněný a odmítající přístup zejména v cizím prostředí i lidem. Při vyšetření impulzivní chování, výrazně sebeprosazující , často s výraznou agresivitou doma. Příspěvek jsme na dceru naposledy dostali 2011 a to částku 60 000 Kč. a teď jsme si chtěli opět zažádat. Děkuji Vám moc za Vaší odpověď.
 
Martina

Vážená paní Martino,

zákon č. 329/2011 Sb., který je platný od 1. 1. 2012, stanoví, že o příspěvek na nákup motorového vozidla je možné požádat u osoby, která má těžké nebo hluboké mentální postižení. Domnívám se, že byste asi se žádostí neuspěla. 

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.