Pořízení druhého automobilu při příspěvku na koupi automobilu

Dobrý den,  obracím se s dotazem zda mohu vlastnit i druhý automobil v případě že první jsem zakoupil s příspěvkem na pořízení mot. vozidla. jsem ZTP/P a auto potřebuji denně, občas se musí dát do servisu a druhý automobil by se hodil jako rezerva. Pokud si ho pořídím, samozřejmě za své, není to v rozporu s poskytnutým příspěvkem na první vozidlo? Nerad bych příspěvek vracel.... Děkuji za případnou odpověď. Pavel Tomeš  
 
Pavel Tomeš

Vážený pane Tomeši,

pokud jste obdržel příspěvek na nákup motorového vozidla před více jak 5 lety, tak není žádný problém s tím, že si koupíéte nový automobil a budete mít dva. Pokud však ještě neuplynula 5letá lhůta, tak by mohl úřad, pokud by se to dozvěděl, uplatňovat vrácení adekvótní části příspěveku. neboť těžko prokážete, že příspěvek jste potřeboval na zakoupení vozu k řešení svojí mobility. je to však moje úvaha, žádný zákon s tím však více méně nepočítá.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.