opětovné zamítnutí příspěvku na mot. vozidlo

Dobrý den pana Krása, prosím Vám o radu.Žádala jsem o příspěvěk,který mi byl zamítnut,jelikož jsem včas nepodala novou lékařskou zprávu z psychologie o zhoršení stavu u mé 9.leté dcery (SMR -CIQ-38). V nové zprávě od psycholožky je diagnóza TMR- CIQ-34. Tu jsem tedy doložila v námitce na původní posudek od OSSZ. Bohužel mi přišlo vyjádření,že OSSZ neshledala důvody ke změně posudkového závěru.V dopise se také uvádí,že mohu do osmi dnů podat opět námitku,popř. návrh nebo doplnění než bude vydáno rozhodnutí. Můžete mi prosím poradit jak nejlépe postupovat? Dcera špatně chodí,držena je za ruku kvůli rovnováze a díky velké planovalgozitě v hleznech,semoflexe v kolenech má problém s překonáním vzdálenosti nad 100m. Denně ji vozím do školy vzdálenou 5km od bydliště (autobusem je pro ni zvládnutí vzádelosti od zástávek únavná a vysilující),kde také navštěvuji 2x týdně rehabilitace a zájmový kroužek pro děti s DMO. Bez automobilu jsem bezradná,jelikož jsem matkou ještě 5letého syna,které vozím do MŚ.Jednou už jsem příspěvěk dostala.Na autě ale došlo k nákladná opravě a tak jsem musela auto odhlásit a vrátit část příspěvku.Nyní doufám,že se ještě stane zázrak. Děkuji za pomoc a přeji hodně úspěchů a trpělivosti. Petra
 
Petra Helisová

Vážená paní Helisová,

doporučuji Vám, abyste podala odvolání, které se posílá prostřednictvím Vašeho ÚP na odbor správních a odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 02 Praha 2. Vypiště přesně to co jste napsala mě.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.