Nárok

Dobrý den p.Krása mám takový dotaz jsem už 32 let v plném invalidním důchodu a mám průkazku ZTP trvale a chci se zeptat,jestli mám nárok na příspěvek na auto , nebo ne.S přáním hezkého víkendu přeje Pavlíček Josef
 
Josef Pavlí?ek

Vážený pane Pavlíčku,

skutečnost, že pobíráte ID III. stupně a jste držitelem průkazu ZTP Vám ještě neurčuje nárok na příspěvek na nákup motorového vozidla. Musíte splňovat podmínky § 9, zákona č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižení. Tedy musíte mít pohybové postižení, nebo hluboké mentální postižení.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.