Nákup auto, příspěvek 5 nebo 10let?

Dobrý večer pane Krása, chci se dotázat na úpravu legislativy při koupi automobilu před rokem 2012, zda se podařilo prosadit návrh ministerstva na 10let či zůstává doba na vyplacení příspěvku na 5let. Děkuji Aleš
 
Aleš

Vážený pane Aleši,

pokud Vám byl přiznán příspěvek na nákup motorového vozidla před 1. 1. 2012, tak se na Vás vztahuje 5letá lhůta. Pokud však je žadateli přiznán příspěvek na nákup motorového vozidla až po 1. 1. 2012, tak se na něj vztahuje 10letá lhůta.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.