formulář - žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku; společně posuzované osoby

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli je nutné v žádosti o zvláštní pomůcku, v mém případě osobní automobil, uvádět informace o osobách, které se mnou bydlí? Je mi 20 let, mám průkaz ZTP/P a II. stupeň invalidity. Je to teprve měsíc co jsem nastoupila do práce ale něco málo si vydělávám. Bydlím u rodičů ale těm dávám určitou částku za to, že mě tu nechali. Nechápu proč bych měla do žádosti uvádět jejich majetek a příjmy a bůhví co všechno když oni nejsou povinni mi jakoukoliv částku ze svých příjmů poskytnout. Já přece jednám sama za sebe a chtěla bych si, kvůli svému zdravotnímu stavu, usnadnit cestování do zaměstnání autem, to se jich přece vůbec netýká, nebo ano? Prosím Vás o radu co s touto situací. Děkuji Vám mnohokrát
 
Tereza Da?ková

Vážená paní Daňková,

při přiznání příspěvku na nákup motorového vozidla se zároveň zjišťují nmajetkové poměry žadatele. Proto je nezbytné uvést, kolik osob bydlí ve společné domýácnosti a jejich příjem. Žádost obsahuje i další finanční údaje. Tam Vám doporučuji, abyste napsdala, že nic nemáte, protože považuji takovéto slídění po nemovitém majetku při přiznání této dávky za nepřijatelné.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.