Dotaz o zažadani o přispěvek na automobil

Dobry den pane Kraso chtěla bych se zeptat sin ma pnp ve čtvrtem stupni ma težkou mentalní retardaci iq pod 34 ma narok na příspěvek na automobil sinovi bude sedm let a od zaři musi nastoupit do specialni školi prakticke a potřebujem ho vozit take bych se chtěla zeptat byla jsem na uřadě se zeptat zda si mohu podat žadost tam mě řekli že většinou to přiznavaji jen na hlubokou mentalni retardaci ale ne na tečkou tak nevim pak se tam sminovala pani uřednice i o nakem papiru že budou potřebovat se soudu ale neřekla jaky že to nema cenu ted řešit nevite prosím o co jde??mislíte že sin ma narok na přispěvek na auto u těžke retardace? děkuji předem za odpověd
 
Marketa

Vážená paní Markéto,

domnívám se, že Váš syn bude mít nárok na příspěvek na nákup motorového vozidla, neboť se jedná o těžké nebo hluboké mentální postižení.

Paní úřednice měla pravdu, že budete potřebovat rozhodnutí soudu o tom, že vozidlo může být registrováno na vašeho syna, tudíž, že vozidlo bude v jeho majetku. To je teď úprava podle nového občanského zákoníku. Auto koupené z příspěvku musí být registrováno na osobu, která žádá o příspěvek, což je Váš syn, i když ve Vašem zastoupení. Tudíž vůz musí být registrován na syna. Protože občanský zákoník jasně deklaruje, že zahrnutí vozidla do majetklu nezletilé osoby vyžaduje rozhodnutí soudu, je dobré, abyste o to požádala již při podání žádosti o příspěvek na nákup motorového vozidla.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamy na mém webu. Děkuji.