Dotaz na příspěvek na auto

Dobrý den, starám se o bratra, kterému je 46let, má lll.stupeň invalidního důchodu, průkaz ZTP a z posudkového zhodnocení vyplývá, že má těžké omezení funkce dvou končetin, dolních. Podstatné omezení schopnosti pohyblivosti a orientace na úrovni těžkého funkčního postižení pohyblivosti a orientace. Jezdíme s ním na pravidelná vyšetření, nákupy, na poštu a úřady a jelikož bydlíme na malé vesničce vše absolvujeme autem. Chtěla jsem se tedy optat zda bychom měli nárok na příspěvek na auto. Předem moc děkuji za odpověď Petružálková
 
Dita Petružálková

Vážená paní Petružálková,

podle toho co popisujete by Váš bratr měl mít nárok na příspěvek na nákup motorového vozidla. On pravděpodobně dnes pobírá příspěvek na mobilitu ve výši 550,- Kč měsíčně. Pokud tuto dávku nepobírá, je třeba, aby se obrátil na ÚP a požádal o poskytnutí tohoto příspěvku.

Pokud jde o příspěvek na nákup motorového vozidla, žádost se podává na ÚP, a to na formuláři, který najdete na www.mpsv.cz.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.