DOTAZ.

VAŽENY PANE MAM NA VÁS DOTAZ. MAM SINA VE VĚKU 4 ROKY A 8 MĚSÍCU MA PNP VE 4STUPNI PŘIZNANEJ OD ROKU 2012 V TE DOBĚ SME MĚLI PSICHOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ ALE PRO NESPOLUPRACI DÍTĚTE SE NEDALO URČIT STUPEN RETARDACE ,TAK JSEM SE ROZHODLA OPĚT V TETO SOUČASNE DOBĚ NAVŠTÍVIT PSICHOLOŽKU ABY URČILA STUPEN RETARDACE A ZAVER ZNI:::CHLAPECADHD,DÁLE MR-ORIENTAČNĚ STŘEDNÍHO STUPNĚ-IQKOLEM 35,ALE NENÍ VYLOUČENO AŽ TĚŽKA MR.PŘESNĚ STANOVENÍ V SOUČASNÉ DOBĚ VELMI OBTÍŽNÉ PRO NESPOLUPRACI CHLAPCE, A TO OPAKOVANĚ I V PŘITOMNOSTI MATKY.CHLAPEC VÁŽE NA SEBE STÁLE JEDNU DOSPĚLOU OSOBU NEJLÉPE MATKU, V PŘITOMNOSTI JINYCH OSOB VÉLKÉ PROBLÉMI PŘI CESTOVANI VE VEŘEJNYCH DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH , KDY VELMI ŠPATNĚ REAGUJE NACÍZI OSOBY,JE AGRESIVNÍ , KŘIČÍ BIJE LIDI KOLEM SEBE ATD. VAŽENY PANE CHTĚLA JSEM SI POŽADAT O PŘISPĚVEK NA AUTO NEBOT JE VELMI TĚŽCE OBTÍŽNÉ SSE SINEM JEZDIT DOPRAVNÍMI PROSTŘEDKY , ALE NEVÍM ZDA MA NAROK NA PŘISPĚVEK NA AUTO DLE PSICHOLOGICKÉHO NALEZU KTEREJ JSEM VAM NAPSALA PROSÍM VAS O RADU A DĚKUJI MOC PĚKNĚ ANEŽKA
 
ANEŽKA

Vážená paní Anežko,

zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením v § 9 stanoví, že nárok na příspěvek na nákup motorového vozidla  může být přiznán osobě s těžkou nebo hlubokou mentální retardací charakteru dlouhodobě nepříznivého  zdravotního stavu. Domnívám se, že ve Vašem případě byste měla splňovat předpoklady pro přiznání tohoto příspěveku. Doporučuji Vám, abyste to zkusila. Žádost se podává na formuláři, který najdete na www.mpsv.cz, který zašlete vyplněný na adresu Vašeho ÚP doporučeným dopisem.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.