automobil s příspěvkem od státu

Dobrý den, potřebuji poradit s tímto problémem.Jsem matka syna s postupně progradující svalovou dystrofií,který již je úplnný ležák a před 5 a půl lety dostal o d státu 100.000,- na pořízení automobilu.Syn si přál zakoupit WV Passat,stál 150.000,-,tak jsem si načerpala na svém osobním účtu kontokorent 50.000,- a jeli jsme auto koupit.Syn měl v této době 21 let a mohl se rozhodnout,na koho auto napíše a tak se rozhodl pro nevlastního otce,se který jsem se však za 4 roky rozvedla a on si auto ponechal,jelikož tvrdí,že je majitelem on.Užívá jej tedy již 2 roky s rodinou nové přítelkyně a ani kontokorent,ani dokonce měsíční úrok za debet 50.000,- asi 800,-měsíčně neplatí.V červenci tohoto roku to bylo 5 let,tedy státu se 100.000,-jako že vrátilo a bývalý manžel si chce auto prodat a za tyto penízez prodeje si zakoupit jiné,aby mu syn stále nepsal smsky,kdo zase jel jeho autem.Nevím,co mám dělat.Poraďte mi prosím. DĚKUJI MOCKRÁT. Piloušková Marcela.
 
Marcela Piloušková

Vážená paní Piloušková,

nevím proč si Váš syn nechal napsat auto na sebe. V současné době nemůžete dělat vůbec nic, protože auto může být prodáno a státu se již nic vracet nebude. Doporučuji Vám požádat o nový příspěvek na nákup motorového vozidla, který je nyní do výše max 200 000,- korun a zakoupit případně jiné vozidlo.

Dnes je to tak, že auto musí být vždy napsáno na toho, kdo je příjemcem příspěvku. Tudíž, když bude žádat Váš syn, musí být napsáno na něj.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.