Automobil

Dobrý večer obracím se na vás s dotazem týkají se os. automobilu. Před pěti lety jsem si zakoupila os.vůz z příspěvku. Letos se manžel rozhodl mi pořídit vůz nový více pohodlnější. Jen netuším jak dále postupovat , když bych si chtěla požádat příspěvek na ruční řízení, který asi po pěti letech mužů využít. A ještě bych se ráda dotázala zda budu muset vracet část příspěvku, když nežádám o nový jen budu mít novy automobil. Předem děkuji
 
Zuzana

Vážená paní Zuzano,

je to tak, že žádat o příspěvek na nákup motorového vozidla můžete až po 7 letech od předchozího přiznání příspěvku. Pokud byste chtěla žádat dříve po 5 letech, tak musíte vrátit adekvótní část příspěvku a teprve potom můžete žádat. 

Pokud jde o příspěvek na úpravu motorového vozidla, tak je to v zásadě stejné. Je zcela jedno, zda byl vůz nový nebo nebyl. Důležité je datum přiznání příspěvku na nákup motorového vozidla.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.