auto na dotaci

Prosim jak nalozit s autem meho tatinka, ktere ziskal na dotaci a nevyprsela jeste 5leta lhutu, je po trech mozkovych prihodach a uz nemuze ridit a ani uz nedokaze za sebe rozhodovat.mohu ho prodat a kolik musim vratit kdyz bylo auto porizeno v roce 2010,10mesic.jak by to bylo kdyby tatinek svuj dosavadni vazny zdravotni stav nezvladl.dekuji martinikova
 
yveta martinikova

Vážená paní Martiníková,

nejlépe by bylo, kybyste si zatím vůz ponechala a využívala jej k převozu Vašeho tatínka k lékaři, a na různá vyřizování úředních věcí. Pokud byste vůz prodala, musela byste vrátit alikvótní část z poskytnutého příspěvku, a to je zbytečné. Po pěti letech budete moci vůz prodat, pokud jste jej nekoupili po roce 2012, kdy se doba na poskytnutí příspěvku prodloužila na deset let.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 
NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.
Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.