Zamítnutí příspěvku na mobilitu

Vážený pane Krása, chtěla jsem Vás poprosit o radu, popř. přímo formulář odvolání k rozhodnuutí ÚP, kdy zamítli příspěvek na mobilitu. Tchýně je dlouhodbě nemocná (rozedma plic + astma - smíšená ventil. porucha těžkého stupně), pobírá invalidní důchod III. st., průkaz ZTP. Její stav se nijak nelepší ba naopak. Není schopna úklidu domácnosti, vaření, nakupování a už vůbec se sama dopravit k lékaři, kterého navštěvuje vzhledem ke svému zdravotnímu stavu často. I přesto, nějaká ,,sociální pracovnice,, (nebo lékař, který paní nikdy neviděl) rozhodl/a, že je všeho výše uvedeného schopna. Proto si myslím, že je určitě potřeba se proti tomuto rozhodnutí odvolat. Budu ráda, když mi napíšete nějaké kroky, které lze nyní udělat. Předem děkuji za Vaš odpověď.   S pozdravem Martina Kalusová
 
Martina

Vážená paní Martino,

žádný formulář na odvolání proti nepřiznání příspěvku na mobilitu není. Stačí, aby Vaše tchýně  velmi stručně napsala to, co jste napsala do dotazu. odvolání se posílá prostřednictvím ÚP na MPSV ČR, odbor odvolacích agend, Podskalská 19, 128 01 Praha 2. V odvolání je potřeba uvést číslo rozhodnutí nebo datum oznámení o nepřiznání dávky.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.