žádost na příspěvek na motor.vozidlo

Dobrý den,loni v dubnu jsem mněl mozkovou mrtvici s následky ochrnutí pravé části těla.Nevlastním osobní automobil a tak je mi těžko se dostat k lékaři,za rodinou na nákupy atd.nedávno jsem dostal uvědomění,že mám nárok na ZTP a na mobilitu mi přiznán nebyl.Chodím jen o hůlce a delší trasy nad 100m mi dělají potíže.Žjí s přítelkyní která vlastní ŘP a máme požadáno o příspěvek na péči jelikož nemohu být sám.Koncem ledna byla nakoupit a já stratil vědomí a přivodil si tržnou ránu na hlavě o délce 13 stehu.Vás žádám o radu kde žádost podat a jestli mám na to nárok.Mám invalitidu 3 stupně a jsem v domácnosti dvou nezletilých dcer.Předem díky za odpověd. Podžorný  
 
Miroslav Podžorný

Vážený pane Podžorný,

pokud máte průkaz ZTP, tak můžete požádat také o příspěvek na nákup motorového vozidla. Žádost se podává na vašem Úřadu práce a formulář najdete na www.mpsv.cz. Současně je divné, že Vám nebyl přiznán příspěvek na mobilitu. Doporučuji Vám, abyste si o něj ještě jednou požádal a odůvodnil to předevšímk tím, že nemůžete chodit, a že Vám byla přiznána průkazka ZTP.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.