průkazka ZTP a mobilita

Dobrý den, sestra dnes byla na úřadě ohledně příspěvku na mobilitu, kde jí řekli něco na ten způsob, že to nyní nevydávají na základě průkazu ztp, ale že by ji došla domů sociální pracovnice i zkontrolovat. a že podle toho by jí byla vydána i potom průkazka tp nebo ztp/p, že co má nyní ztp( do ledna 2013) se bude zřejmě rušit.Co je na tom prosím vás pravdy? sestra se bojí že jí ji neprodlouží, chodí teď s hůlkou, ale těch 200m nějak ujde teda. Pracuje na částečný úvazek. Máme neuropatii a ještě ortopedické problémy. Myslíte, že jí novou kartičku nevydají? děkuji
 
Lenka

Vážená paní Lenko,

pravděpodobně tyto problémy jsou způsobeny tím, že Úřady práce vydávají Kartu sociálních systémů.  Ať Vaše sestra již nyní chce  požádat o prodloužení průkazky. Samozřejmě, že Vás navštíví sociální pracovnice. Budou žádost vaší sestry posizovat jako novou žádost.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.