příspěvek na provoz motorového vozidla- reakce na odpověď

Dobrý den pane Krása, chtěla jsem se zeptat jestli syn má nárok na příspěvek na provoz mot. vozidla je pokročilé reální insuficienci na podkladě Ig A nefropatie, v krátké bude bude zahájení dialyzačně -transplantačního programu. K vzhledem jeho zdravotního stavu  dostal doporučení o vyřízení žádosti o mimořádné výhody pro zdravotně postižené osoby od  pana pofesora MUDr. Vladimíra Teplana nefrologické kiiniky IKEM, dojíždí na časté vyšetření do IKEMU Praha , do Benešova na přípravu  dialyzačně -transp.programu.Požadavek jsme si podali, ale byl mám posudkovou lékařkou zamítnut, z důvodu že nespadá  ještě do tabulky a že až bude na dialýze tak ať si podá žádost znova.Myslím, že když je to příspěvek na provoz motorového vozidla a jezdí často k lékaři, tak nemusí spadat do žádných tabulek. Dobrý den, odepsal jste mi pokud je syn držitelem průkazu ZTP nebo ZTP/P To mám právě zamítli a posudková komise řekla , že až bude na dialyzačním programu , tak si má požádat znova. Byl její postup správný, když jeho ošetřující lékař toto doporučení pro přiznání výhod  napsal z důvodu  nemoci.Ještě jednou . Děkuji. Kočová 
 
Marie

Vážená paní Marie,

v případě, že Váš syn má průkazku ZTP nebo ZTP/P a byl přiznán mu příspěvek na nákup motorového vozidla, které jste zakoupili nebo vlastníte motorové vozidlo, kterým prokazatelně vozíte svého syna, může si Váš syn Vaším prostřednictvím požádat o příspěvek na provoz motorového vozidla.

V případě, že motorové vozidlo nevlastníte, může si Váš syn opět Vaším prostřednictvím požádat o příspěvek na individuální dopravu nebo o příspěvek na nákup motorového vozidla.

O všechny tyto příspěvky si můžete požádat na odboru sociální péče Vaší obce s rozšířenou působností.

S pozdravem.

Václav Krása