zamítnutí ID při špatně vyložené diagnoze

Dobrý den, prosím Vás o radu týkající se ID. Již dva roky se léčím (a již dva roky jsem v pracovní neschopnosti) na středně těžké vertigo a od specialisty mám napsanou diagnózu vertigo asoc. migrénou. Posudková lékařka mne zařadila do onemocnění s názvem migréna bez nároku na ID, i když specialista jasně napsal, že toto je nová nemoc, která ještě nemá své konkrétní přiřazení a proto má tento název a značku R42. Ale toto onemocnění neznamená, že pacientka při občasných bolestech hlavy má motání hlavy, ale že migréna v diagnóze znamená, že etiologie je migrenózní vertigo a může trvat nepřetržitě vteřiny až měsíce a k tomu mohou nebo nemusí být bolesti hlavy. Protože se jedná o migrenózní etiologii, léčba je stejná jako prevence migrén, to je MgSO4, antidepresiva a antiepileptika. Můžete mi prosím sdělit, do jaké kolonky byste mne zařadil Vy, podle vyhlášky 359/2009 Sb. §1 odst. 2. Děkuji velice za Váš názor.
 
šídlová dagmar

Vážená paní Šídlová,

nejsem posudkovým lékařem a tak se k této věci mohu obtížně vyjádřit. Zdá se mi, že by se mohlo Vaše postižení posoudit v kapitole VI. postižení nervové soustavy, ale nevím. V každém případě Vám doporučuji, abyste, pokud Vám ID nebude přiznán, podala námitku.  

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.