zamítnutí ID po 2 operacích páteře a pracovní nechopnosti od 2.1.2017

Dobrý den pane Kráso, obracím se na Vás s pomocí o řešení mé situace. Od 2.1.2017 jsem v pracovní neschopnosti s bolestí zad, brnění PDK a nestabilitě při chůzi. Při CT vyšetření dne 13.1.2017 bylo zjištěno vyklenutí ploténky L4/5 a posun L5-S1 o 8 mm. Dne 2.9.2017 byla provedena MR, zjištěn posun již o 10 mm. Dne 7.12.2017 ve FN Motole provedena operace dekomprese L5-S1, repozice, Socon Ti L5-S1 + štěpy. Dne 22.2.2018 jsem byla na doplnění předního výkonu Disektomie L5-S1, T-space XP 26/9 + štěpy. Na základě doporučení obvodní lékařky jsem požádala o ID, byl mi zamítnut, následně jsem podala námitku, která byla rovněž zamítnuta mimo jiné z důvodu, že nedošlo k ochrnutí a povolení svěračů s tím, že nemohu brát současně ID a dávky v prac. neschopnosti, což nikdo nepožaduje. nyní jsem byla předvolána k posudkové komisi na základě prodloužení podpůrčí doby pro výplatu nemocenské, tato mi byla prodloužena na 3 měsíce s tím, že pak bude ukončena, nebo mi možná bude přiznán max. 1 st. ID. Jednání posudkového lékaře mě uráželo, jelikož mi sdělil, že mé potíže jsou v hlavě a tam bych měla začít. Nálezy a operace podle něho nejsou tak vážné a do nekonečna na operace snad chodit nebudu. Žádám o radu na koho se obrátit se stížností na postup posudkového lékaře, který mě má za simulanta a blázna. Dle vyjádření lékařů ve FN Motol i ošetřujícího lékaře bude postupná rehabilitace trvat minimálně 6 měsíců s tím, že jsem trvale omezena v pohybu a do konce života již nemohu zvedat těžká břemena. Jsem prostě bezradná a odkázaná na pomoc druhých. Děkuji Blanka Bělová
 
Blanka B?lová

Vážená paní Bělová,

na postup posudkového lékaře si můžete stěžobvat buď na MPSV ČR, odbor posudkového lékařství, nebo na ČSSZ, kde mají také odbor posudkových lékařů. Myslím si, že tím ničeho nedosáhnete.

Teď Vám nezbývá nic jiného, než počkat 3 měsíce a po té požádat znovu o ID. Pracovní neschopnost Vám může být prodloužena maximálně na 720 dní, což ve Vašem případě bude na konci roku. Proto byste měla znovu požádat o ID, podat námitku a případně, pokud neuspějete s námitkou, podat správní žalobu, která se podává ke Krajskému soudu, a to prostřednictvím OSSZ, která zamítla Vaši žádost. Jiný postup bohužel není. 

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji