TABULKY PRO URČOVÁNÍ INVALIDITY

DOBRÝ DEN PANE KRÁSO. JSEM ŽENA 58 LET OD MLÁDÍ JIŽ V UČENÍ JSME PRACOVALY,A PRCUJI CELÝ ŽIVOT MÁM ČTIŘI DĚTI KTERÉ UŽ TAKÉ PRACUJÍ.V ROCE 2009 JSEM MĚLA ÚRAZ PÁTEŘE A NÁSLEDNÉ PROBLÉMI.ŽÁDALA JSEM OSSZ V ČESKÉM KRUMLOVĚ O ID.MÁM MRTVÍ NERV V PRAVÉ NOZE PROTUZI BEDERNI PÁTEŘE L4 5.TAKŽE JSEM UŽ NEMOHLA PRACOVAT V TOVÁRNĚ NA PŮVODNÍ POZICI.ID MI BYL PŘIZNAN 1.STUPNĚ S NÁSLEDUJÍCÍM VYSVĚTLENÍM ŽE NEJSEM PO OPERACI/CHYRURGOVÉ ŘEKLI ŽE DO TOHO NIKDO SKALPELEM NEPŮJDE/ A ŽE SE DO TABULEK NEVEJDU.A CO BYCH CHTĚLA ŽE JSEM NA TOM DOBŘE ŽA JSOU NA TOM LIDÉ JEŠTĚ HŮŘ.NEBUDU TO VÍCE ROZEPISOVAT.MĚ JDE JENOM O TO JAK MŮŽE NĚKDO NECHAT ROZHODOVAT TAKTO DŮLEŽITÉ VĚCI PODLE NĚJAKÝCH TABULEK BUD SE VEJDEŠ NEBO NEVEJDEŠ.ŽE VY KTERÝ VÍTE CO JR TO BÝT NEMOCNÝ TAKOVÉHO NĚCO NEMŮŽETE NECHAT PROSADIT NEBO SCHVÁLIT.ŽE DOKTOR KTERÝ JE U POSUDKOVÉ KOMISE JE NATOLIK ZKUŠENÝ ODBORNÍK ŽE POZNÁ CO JAK JE VÁŽNÉ.V ČESKÉM KRUMLOVĚ JE DOKTOR KTERÉMU MLŽE BÝT TA KOLEM SEDUMDESÁTI LET JE ZŘEJMNĚ VELICE DOBŘE PO ZDRAVOTNÍ STRÁNCE COŽ MU PŘEJI,ALE MYSLÍM ŽE NEDOKÁŽE OBJEKTIVNĚ POZNAT JAK SE BOLAVÍ ČLOVĚK CÍTÍ ZA JEDNO HENDIKEPEM KTERÝ HO TRÁPÍ A ŽE SE MUSÍ PONIŽOVAT A ŽEBRAT JAKO UBOŽÁK O UZNÁNÍ ID. BUDU DOUFAT ŽE POCHOPÍTE MOU MYŠLENKU BYLO BY TO VŠE NA DLOUHÉ PSANÍ. DĚKUJI ANNA
 
ANNA

Vážená paní Anno,

stížnosti na posuzování míry invalidity mám hodně a souhlasím s Vámi, že současný systém posuzování je špatný. Bohužel, změnu musí provést MPSV ČR a prosadit takovou změnu mimo MPSV ČR prakticky nejde.

Pokud jde o posudkové lékaře, tak velmi dobře vím, že řada z nich je přestárlých, a že posuzují pouze podle tabulek a nikoliv podle konkrétního zdravotního stavu.  NRZP ČR se snaží to změnit, ale jde to velmi pomalu.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji