snížení st. invalidity

Dobrý den pane  Kráso. V r. 2015 jsem prodelala cmp mozkového kmene. Byl mi přiznán 3.st.inval.Muj stav se nijal nezlepšil,spíše naopak.I když  každý den poctivě cvičím,2xročně absolvuji  3týdny  úst.. rehabilitace, chodím na, botox na spazmy, dochází k zatuhnutí  končetin.,Pan primář neurolog uvedl ve zprávě,že mohu cestovat pouze v doprovodu,mam  porušenou motoriku l. i pr. ruky, chodím o holi , a že nejsem schopna soustavného prac. zařazení,posudkový lékař rozhodl o snížení inv. z 3. st. na 2. z dúvodu, že jsem pracovala celý život jako účetní. Jsem z toho zdrcena,protože jsem za prací dojížděla, což v současnosti nemohu.Myslíte, že mam šanci uspět při odvolání,?Děkuji  za odpověd i radu.,
 
I.Svobodová

Vážená paní Svobodová,

musíte postupovat podle správního řádu. Do 30 dnů musíte podat námitku, která se podává prostřednictvím Vaši OSSZ, která rozhodla o snížení stupně ID, ale adresuje se na ČSSZ, Křížová 25, 155 00 Praha 5.

Uveďte především, že posuzující orgán nevzal v úvahu všechny okolnosti Vašeho zdravotního stavu a proto podáváte námitku. K námitce dejte kopii rozhodnutí o snížení stupně ID a pokud máte lékařské zprávy. Musím ještě upozornit, že podání námitky nemá odkladný účinek, tudíž ID Vám bude zatím sníženo. Proto bych Vám doporučoval přihlásit se na ÚP jako uchazečka o zaměstnání, aby Vám byla doba evidence počítána jako náhradní doba pro účely důchodového pojištění.


S pozdravem Václav Krása


Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji